Przykładowe menu weselne
Tradycyjne powitanie chlebem i solą. Lampka szampana
Przystawka - prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji
- Łosoś wędzony, podany na rukoli, z dressingiem malinowym i z grzanką bazyliową
- Płatki pieczonego schabu z sałatką jarzynową
- Schab pieczony ze śliwkami lub z morelą
Obiad
Zupy - prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji
- Rosół z makaronem i garni warzywnym
- Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
- Wykwintna zupa z leśnych grzybów
- Krem pomidorowy z grzankami bazyliowymi
- Krem z porów z grzankami
Drugie danie - do wyboru pięć z poniższych propozycji - 3 porcje na osobę
- De'volaille - filet z kurczaka zawijany z masłem i ziołami
- Filet z indyka w sosie żurawinowym
- Kotlet schabowy
- Karkówka pieczona w sosie tymiankowo-czosnkowym
- Cordon bleu - schab zawijany z szynką i żółtym serem
- Wieprzowe zrazy zamkowe w sosie własnym
- Filet z kurczaka z pieca z sosem pieczarkowym
- Filet z sandacza pieczony
Dodatki skrobiowe - do wyboru trzy rodzaje - 2 porcje na osobę
- Pyzy drożdżowe
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Ziemniaki gotowane
- Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
- Ryż z garni warzywnym
- Frytki
Dodatki warzywne - do wyboru trzy rodzaje - 2 porcje na osobę
- Kapusta modra z rodzynkami
- Bukiet warzyw gotowanych na parze
- Buraczki z borówką
- Kapusta biała zasmażana
- Fasolka szparagowa z masłem i z tartą bułką
- Szparagi z masłem i bułką tartą
- Kapusta biała z jabłkiem, marchewką i oliwą z pestek winogron
- Surówka z selera z rodzynkami i śmietaną
- Surówka z marchewki z kawałkami pomarańczy
- Surówka z pora
Deser - do wyboru jedna z poniższych propozycji
- Puchar lodowy z filetowanymi owocami i bitą śmietaną
- Ciasta w szerokim asortymencie, do wyboru m.in. sernik, szarlotka, ciasto orzechowe i inne
- Panna Cotta z sosem malinowym, bitą śmietaną i listjuem mięty
Ponadto do wyboru kawa, herbata
Zimna płyta - do wyboru 5 z poniższych propozycji - 3 porcje na osobę
- Szynka gotowana i wędzona
- Plastry szynki z sałatką jarzynową
- Wędzona polędwica z indyka
- Schab z ziołami
- Karkówka faszerowana czosnkiem
- Galantyna z kurczaka w kilku smakach
- Bałtycki śledź z beczki lekko marynowany, podany na plastrach ziemniaków z kwasną śmietana.
- Deska serów z bakaliami
Sałatki
- Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka makaronowa z żółtym serem i szynką
Dodatki, sosy
- Chrzan, musztarda, masło, pieczywo w kilku rodzajach
- Sos tatarski
- Żurawina do mięs
Ciasto - bufet - godzina 20.00
- Asortyment ciast do uzgodnienia
- Kawa, herbata
Kolacja - godzina 22.00
Zupa - do wyboru 1 z poniższych propozycji
- Barszcz czerwony z krokietem w cieście francuskim
- Flaczki wieprzowe
- Żurek królewski z jajkiem i białą kiełbasą
Mięsa - do wyboru 3 rodzaje - 1,5 porcji na osobę
- Pieczone podudzie kurczaka z pieczarkami
- Szaszłyk wieprzowy z warzywami
- Gołąbki
- Udko kurczaka pieczone
Ponadto podajemy mięsa z obiadu.
Dodatki skrobiowe i warzywne - 2 porcje na osobę
- Ryż
- Frytki
- Warzywa grillowane
- Bigos myśliwski
Tort - godzina 23.00
- Tort weselny we własnym zakresie lub za dodatkową opłatą
Kolacja - godzina 1.00
- Zupa gulaszowa z pieczywem
Dodatkowo płatne:
- Udziec - 800 zł (50 porcji)
- Płonące indyki - 600 zł (30 porcji)
Napoje:
- kawa, herbata oraz woda niegazowana - bez ograniczeń.
- Soki owocowe w trzech rodzajach - 0,5 l/osoba.
- Możliwość zakupu alkoholi w Zamku w promocyjnej cenie.
Ponadto
Stół regionalny - 3.000 zł /100 osób
Smalec ze skwarkami, ogórki kiszone, marynowane warzywa, szynka z kością do krojenia, boczki wędzone, swojskie kiełbasy, kabanosy, kiszki, pasztetowe i pasztety, żurawina, miody, bimber regionalny, chleb wiejski itd.