Przygotowując uroczystość, w której świętować będziecie Państwo ważne dla Was wydarzenie, warto zadbać zarówno o klimat samej uroczystości jak również o dobór odpowiedniego menu. Zamek dysponując kilkunastoma salami o zróżnicowanym wystroju i charakterze, pozwala na przygotowanie różnorodnych aranżacji zarówno w przypadku dużych imprez, jak też spotkań bardziej kameralnych. Zapraszamy Państwa do zapoznania się z charakterem poszczególnych sal- zarówno reprezentacyjnych zlokalizowanych na II piętrze Zamku, jak też z salami Restauracji, Winiarni oraz Przyziemiem. Niezależnie nasi pracownicy pomogą Państwu przy przygotowaniu samej uroczystości.
Poniżej podajemy przykładowe menu uroczystości:
Toast powitalny lampką szampana
Przystawka:
- Łosoś wędzony na rukoli z dresingiem malinowym i grzanką bazyliową
Zupa:
- Śródziemnomorska z kawałkami pomidorów z kurczakiem i świeżą bazylią
Danie główne:
- Wołowe zrazy zamkowe w sosie własnym
- Roladki drobiowe pod sosem serowym
- Dorsz w panierce
- Pieczony schab na sosie kurkowym
Dodatki:
- Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
- Pyzy drożdżowe
- Ryż z garnie warzywnym
- Kluski śląskie
- Bukiet warzyw gotowanych
- Zestaw surówek: buraczki z borówką , surówka z białej kapusty, z marchwi i kawałkami pomarańczy
Deser:
- Panna Cotta o posmaku wanilii z musem malinowym, śmietaną i miętą
- Ciasta własnego wypieku: sernik z brzoskwinią, szarlotka, ciasto z owocami
- Kawa, herbata
Bufet zakąskowy:
- Schab ze śliwką
- Galantyna w kilku smakach
- Karkówka faszerowana czosnkiem
- Jajka z kawiorem
- Plastry szynki zawijane z sałatką jarzynową
- Płatki pieczonego schabu na sałatce jarzynowej
- Ryba po grecku
Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40
lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl