Uroczystości rocznicowe

Przygotowując uroczystość, w której świętować będziecie Państwo ważne dla Was wydarzenie, warto zadbać zarówno o klimat samej uroczystości jak również o dobór odpowiedniego menu. Zamek dysponując kilkunastoma salami o zróżnicowanym wystroju i charakterze, pozwala na przygotowanie różnorodnych aranżacji zarówno w przypadku dużych imprez, jak też spotkań bardziej kameralnych. Zapraszamy Państwa do zapoznania się z charakterem poszczególnych sal- zarówno reprezentacyjnych zlokalizowanych na II piętrze Zamku, jak też z salami Restauracji, Winiarni oraz Przyziemiem. Niezależnie nasi pracownicy pomogą Państwu przy przygotowaniu samej uroczystości.

Poniżej podajemy przykładowe menu uroczystości:

Toast powitalny lampką szampana

Przystawka:

  • Łosoś wędzony na rukoli z dresingiem malinowym i grzanką bazyliową

Zupa:

  • Śródziemnomorska z kawałkami pomidorów z kurczakiem i świeżą bazylią

Danie główne:

  • Wołowe zrazy zamkowe w sosie własnym
  • Roladki drobiowe pod sosem serowym
  • Dorsz w panierce
  • Pieczony schab na sosie kurkowym

Dodatki:

  • Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
  • Pyzy drożdżowe
  • Ryż z garnie warzywnym
  • Kluski śląskie
  • Bukiet warzyw gotowanych
  • Zestaw surówek: buraczki z borówką , surówka z białej kapusty, z marchwi i kawałkami pomarańczy

Deser:

  • Panna Cotta o posmaku wanilii z musem malinowym, śmietaną i miętą
  • Ciasta własnego wypieku: sernik z brzoskwinią, szarlotka, ciasto z owocami
  • Kawa, herbata

Bufet zakąskowy:

  • Schab ze śliwką
  • Galantyna w kilku smakach
  • Karkówka faszerowana czosnkiem
  • Jajka z kawiorem
  • Plastry szynki zawijane z sałatką jarzynową
  • Płatki pieczonego schabu na sałatce jarzynowej
  • Ryba po grecku

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl