Zarówno Zamek jak i tereny przyległe są od wielu lat miejscem organizowania przeróżnych imprez firmowych. Imprezy odbywają się przez cały rok, tak w salach historycznych jak też w zamkowym przyziemiu, na dziedzińcu, w parku czy przy zamkowej strzelnicy. Najczęściej organizowane imprezy łączą w sobie część oficjalną z częścią biesiadno- rozrywkową. O ile w ramach części oficjalnej możemy zaproponować Państwu atrakcyjne sale i obsługę przerw kawowych, o tyle najwięcej atrakcji staramy się zaproponować w części biesiadno- rozrywkowej. Posiadamy w swojej ofercie ponad dwadzieścia różnych atrakcji rozrywkowych odbywających się zarówno w plenerze jak i w Salach historycznych. Należą do nich m.in.:
Koncerty muzyki klasycznej i rozrywkowej
Inscenizacje legend: np. O Białej Damie, O Draculi
Przedstawienia piknikowe: np. Biesiada Rycerska, Piknik Tytanów, Poszukiwacze eliksiru Baby Jagi, Wioska Indiańska itp.
Imprezy survivalowe
Zawody strzeleckie (KBKS, broń na amunicję pistoletową i karabinową)
Konkursy, gry i loterie
Jako dodatkowe formy atrakcji polecamy biesiady przy ognisku, przejażdżki bryczkami po okolicy czy atrakcje dla dzieci szczególnie polecane przy firmowych piknikach rodzinnych.
W ramach obsługi kulinarnej przedstawiamy przykładowe składniki menu:
Przerwy kawowe:
- Ciasto własnego wypieku: sernik wiedeński, sernik z brzoskwinią, szarlotka, ciasta owocowe, ciasta kruche.
- Kawa i herbata,+ dodatki
- Owoce
Kolacja biesiadna
Część powitalna:
- Lampka szampana
- Finger foods
Zupa:
- Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
- Krem borowikowy na śmietanie
Dania główne:
- Pieczone udko kurczaka w pomadce paprykowej
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem
- Pieczony schab w sosie kurkowym
- Golonka po bawarsku lub Płonący udziec
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane i pieczone z ziołami
- Kluski
- Warzywa gotowane pod masłem
- Szparagi na maśle z tartą bułką
- Wybór surówek
Deser:
- Lody waniliowe na gorących malinach
- Panna Cotta o posmaku wanilii
Stoły bufetowe
Stół wiejski ze stołem zakąskowym:
- Chleby wiejskie z ziarnem
- Ciepłe bułeczki uzupełniane na bieżąco
- Deski serów z bakaliami
- Kiełbasy wędzonka
- Kiełbasa polska
- Szynka Boryny
- Tratinki z pastami: bazyliową, czosnkową, koperkową, z pomidorami, ogórkiem itp.
- Kabanosy
- Karkówka faszerowana czosnkiem
- Wędzona polędwica z indyka
- Pizzerinki
- Sałatki ze świeżych warzyw
- 2 Beczki białego i czerwonego wina( 2 x 5l)
- Musztardy, ketchup, masło itp.
Stoły kawowe:
- Kawa i herbata, cukier, śmietanka
- Ciasta - różne rodzaje wypieków zamkowych: serniki- z brzoskiniami i wiedeński, orzechowce, szarlotki itp..
- Owoce na stole kawowym
- Soki- różne rodzaje w szklanych dzbankach( 0,5l/ osobę)
II Kolacja:
- Tradycyjny żurek królewski z białą kiełbasą i jajkiem
- Zupa gulaszowa
Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40
lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl