Stół wiejski, to doskonałe uzupełnienie każdej imprezy. Jest rozwinięciem bufetu zakąskowego, w ramach którego pojawiają się potrawy o charakterze piknikowym. Skład stołu nie jest ustalony sztywno. Jego wyposażenie podobnie jak menu całej imprezy, jest ustalane indywidualnie. Dodatkowym wyposażeniem stołu wiejskiego są beczki z winem białym i czerwonym. Jest to dodatkowa atrakcja biesiadna, podczas której każdy z uczetników może dowolnie nalewać wino bezpośrednio z beczki.
Poniżej przedstawiamy jedno z wielu możliwych wyposażeń stołu wiejskiego
- Chleby okrągłe
- Bułki ciepłe uzupełniane na bieżąco
- Deski serów
- Szynka z czosnkiem
- Szynka z komina
- Salceson biały
- Salceson czarny
- Kabanosy
- Kiełbasa jałowcowa
- Szynka wiejska
- Kaszanka
- Boczek surowy wędzony
- Schab z wędzarni
- Smalec ze skwarkami
- Ogórki kiszone
- Chrzan
- Musztarda
- Wątrobianka wędzona
- Pasztet wiejski
- Baleron wędzony
- Beczki 5L z winem białym i czerwonym
Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40
lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl