Oferta gastronomiczna

W ofercie docelowej znajduje się kilkadziesiąt wariantów różnych propozycji kolacji serwowanych lub bankietowych, bufetów zakąskowych, stołów regionalnych, obiadów, serwisów kawowych itp. Poniżej podajemy kilka propozycji oraz zdjęcia z przykładami różnych układów serwowania potraw.

Przedstawiamy Państwu przykładową formę menu bankietowego dla imprez firmowych, konferencji i podobnych wydarzeń.

 

 Dania główne oraz deser serwowane są do stołu.

 Przekąski zimne znajdują się na bufetach lub podawane są w stół.

 

 

Dania główne:

 

Przystawki

 Płatki pieczonej piersi kaczej

Sałatka Caprese z  pomidorów i mozzarelli ze świeżą bazylią

Sałatka śródziemnomorska

 

Zupy

Krem szparagowy z emulsją pietruszkową

Krem z borowików z łazankami

Krem z brokuł z prażonymi migdałami

Rosół po królewsku z kawałkami kurczaka i świeżą pietruszką

Pomidorowa śródziemnomorska z kawałkami pomidorów, kurczaka i świeżą bazylią

 

 

Dania drugie:

Filet z łososia norweskiego z pieca na warzywach pod masłem ziołowym

Filet z kaczki w sosie własnym z konfiturą

Wieprzowe zrazy zamkowe w sosie własnym

Polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików

Rolady drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Pieczony schab na sosie kurkowym

 

 

Dodatki skrobiowe

 Kluski śląskie

Ziemniaki gotowane z zieleniną

Ryż z  warzywnym

Ziemniaki  pieczone z masłem czosnkowym

 

 

Dodatki warzywne  

Kapusta modra z rodzynkami i nutką pomarańczy

Bukiet warzyw gotowanych

Buraczki czerwone z borówką

Kapusta biała  zasmażana

Surówka z białej kapusty

Surówka z selera i rodzynkami

Surówka z marchwi i kawałkami pomarańczy

 

 

Desery

Szarlotka na ciepło z lodami

Panna Cotta o posmaku świeżej wanilii i musem malinowym

Sernik z brzoskwinią

Gorące maliny z lodami waniliowymi

Kawa lub herbata

 

Zimne zakąski

Półmisek regionalnych wędlin

Śledź bałtycki lekko solony z śmietaną podany na ziemniakach

Schab pieczony z morelą

Schab z ziołami

Galantyna z kurczaka  w kilku smakach

Pasztet zamkowy z marynowanymi grzybkami

Deska serów z bakaliami

Rolada z łososia w ciście naleśnikowym

Owoce

 

Sałatki

Sałatka śródziemnomorska

Sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczano- fasolowa

Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem

Sałatka z ananasem, selerem konserwowym, serem i kukurydzą

Sałatka makaronowa z szynka i zielonym ogórkiem

 

Dodatki

 Masło

Pieczywo

 

 

KOLACJA

 

Zupy

Tradycyjny żurek królewski z jajkiem i białą kiełbasą

Zupa gulaszowa

Barszcz czerwony z krokietem  z kapustą i pieczarkami

 

Dania główne

Gołąbki z ryżem

Szaszłyk z kurczaka z warzywami

Schab z ziołami w sosie własnym

Stek rydzyński -mięso ze schaby przeplatane boczkiem i papryka

Kotlet de Volaile

 

Dodatki skrobiowe

Ryż

Ziemniaki pieczone z rozmarynem

 

Dodatki warzywne

Surówka z kapusty pekińskiej

Brokuły z pary

 

 

 

Przerwy kawowe

Przerwa kawowa podstawowa

Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciastka kruche 60 g na osobę

 

Przerwa kawowa - słodka

Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciasto drożdżowe i muf inka

 

Przerwa kawowa - owocowa

Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę

 

Przerwa kawowa - kanapkowa

Kawa, herbata -wybór
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Kanapki ,tartinki 2 porcje na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę na osobę

 

Serwis kawowy ciągły (8 godzin)

Kawa , wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę
Ciastka kruche 50 g