W ofercie docelowej znajduje się kilkadziesiąt wariantów różnych propozycji kolacji serwowanych lub bankietowych, bufetów zakąskowych, stołów regionalnych, obiadów, serwisów kawowych itp. Poniżej podajemy kilka propozycji oraz zdjęcia z przykładami różnych układów serwowania potraw.
Przedstawiamy Państwu przykładową formę menu bankietowego dla imprez firmowych, konferencji i podobnych wydarzeń.
Dania główne oraz deser serwowane są do stołu.
Przekąski zimne znajdują się na bufetach lub podawane są w stół.
Dania główne:
Przystawki
Płatki pieczonej piersi kaczej
Sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli ze świeżą bazylią
Sałatka śródziemnomorska
Zupy
Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
Krem z borowików z łazankami
Krem z brokuł z prażonymi migdałami
Rosół po królewsku z kawałkami kurczaka i świeżą pietruszką
Pomidorowa śródziemnomorska z kawałkami pomidorów, kurczaka i świeżą bazylią
Dania drugie:
Filet z łososia norweskiego z pieca na warzywach pod masłem ziołowym
Filet z kaczki w sosie własnym z konfiturą
Wieprzowe zrazy zamkowe w sosie własnym
Polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików
Rolady drobiowe ze szpinakiem i serem feta
Pieczony schab na sosie kurkowym
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane z zieleniną
Ryż z warzywnym
Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
Dodatki warzywne
Kapusta modra z rodzynkami i nutką pomarańczy
Bukiet warzyw gotowanych
Buraczki czerwone z borówką
Kapusta biała zasmażana
Surówka z białej kapusty
Surówka z selera i rodzynkami
Surówka z marchwi i kawałkami pomarańczy
Desery
Szarlotka na ciepło z lodami
Panna Cotta o posmaku świeżej wanilii i musem malinowym
Sernik z brzoskwinią
Gorące maliny z lodami waniliowymi
Kawa lub herbata
Zimne zakąski
Półmisek regionalnych wędlin
Śledź bałtycki lekko solony z śmietaną podany na ziemniakach
Schab pieczony z morelą
Schab z ziołami
Galantyna z kurczaka w kilku smakach
Pasztet zamkowy z marynowanymi grzybkami
Deska serów z bakaliami
Rolada z łososia w ciście naleśnikowym
Owoce
Sałatki
Sałatka śródziemnomorska
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczano- fasolowa
Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem
Sałatka z ananasem, selerem konserwowym, serem i kukurydzą
Sałatka makaronowa z szynka i zielonym ogórkiem
Dodatki
Masło
Pieczywo
KOLACJA
Zupy
Tradycyjny żurek królewski z jajkiem i białą kiełbasą
Zupa gulaszowa
Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i pieczarkami
Dania główne
Gołąbki z ryżem
Szaszłyk z kurczaka z warzywami
Schab z ziołami w sosie własnym
Stek rydzyński -mięso ze schaby przeplatane boczkiem i papryka
Kotlet de Volaile
Dodatki skrobiowe
Ryż
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Dodatki warzywne
Surówka z kapusty pekińskiej
Brokuły z pary
Przerwy kawowe
Przerwa kawowa podstawowa
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciastka kruche 60 g na osobę
Przerwa kawowa - słodka
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciasto drożdżowe i muf inka
Przerwa kawowa - owocowa
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę
Przerwa kawowa - kanapkowa
Kawa, herbata -wybór
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Kanapki ,tartinki 2 porcje na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę na osobę
Serwis kawowy ciągły (8 godzin)
Kawa , wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę
Ciastka kruche 50 g
Przedstawiamy Państwu przykładową formę menu bankietowego dla imprez firmowych, konferencji i podobnych wydarzeń.
Dania główne oraz deser serwowane są do stołu.
Przekąski zimne znajdują się na bufetach lub podawane są w stół.
Dania główne:
Przystawki
Płatki pieczonej piersi kaczej
Sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli ze świeżą bazylią
Sałatka śródziemnomorska
Zupy
Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
Krem z borowików z łazankami
Krem z brokuł z prażonymi migdałami
Rosół po królewsku z kawałkami kurczaka i świeżą pietruszką
Pomidorowa śródziemnomorska z kawałkami pomidorów, kurczaka i świeżą bazylią
Dania drugie:
Filet z łososia norweskiego z pieca na warzywach pod masłem ziołowym
Filet z kaczki w sosie własnym z konfiturą
Wieprzowe zrazy zamkowe w sosie własnym
Polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików
Rolady drobiowe ze szpinakiem i serem feta
Pieczony schab na sosie kurkowym
Dodatki skrobiowe
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane z zieleniną
Ryż z warzywnym
Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
Dodatki warzywne
Kapusta modra z rodzynkami i nutką pomarańczy
Bukiet warzyw gotowanych
Buraczki czerwone z borówką
Kapusta biała zasmażana
Surówka z białej kapusty
Surówka z selera i rodzynkami
Surówka z marchwi i kawałkami pomarańczy
Desery
Szarlotka na ciepło z lodami
Panna Cotta o posmaku świeżej wanilii i musem malinowym
Sernik z brzoskwinią
Gorące maliny z lodami waniliowymi
Kawa lub herbata
Zimne zakąski
Półmisek regionalnych wędlin
Śledź bałtycki lekko solony z śmietaną podany na ziemniakach
Schab pieczony z morelą
Schab z ziołami
Galantyna z kurczaka w kilku smakach
Pasztet zamkowy z marynowanymi grzybkami
Deska serów z bakaliami
Rolada z łososia w ciście naleśnikowym
Owoce
Sałatki
Sałatka śródziemnomorska
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczano- fasolowa
Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem
Sałatka z ananasem, selerem konserwowym, serem i kukurydzą
Sałatka makaronowa z szynka i zielonym ogórkiem
Dodatki
Masło
Pieczywo
KOLACJA
Zupy
Tradycyjny żurek królewski z jajkiem i białą kiełbasą
Zupa gulaszowa
Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i pieczarkami
Dania główne
Gołąbki z ryżem
Szaszłyk z kurczaka z warzywami
Schab z ziołami w sosie własnym
Stek rydzyński -mięso ze schaby przeplatane boczkiem i papryka
Kotlet de Volaile
Dodatki skrobiowe
Ryż
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Dodatki warzywne
Surówka z kapusty pekińskiej
Brokuły z pary
Przerwy kawowe
Przerwa kawowa podstawowa
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciastka kruche 60 g na osobę
Przerwa kawowa - słodka
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Ciasto drożdżowe i muf inka
Przerwa kawowa - owocowa
Kawa, wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę
Przerwa kawowa - kanapkowa
Kawa, herbata -wybór
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Kanapki ,tartinki 2 porcje na osobę
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę na osobę
Serwis kawowy ciągły (8 godzin)
Kawa , wybór aromatycznych herbat
Woda mineralna w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Owoce sezonowe 100 g
Ciasto zamkowe 2 porcje na osobę
Ciastka kruche 50 g