Zapraszamy wszystkich organizatorów uroczystości szkolnych związanych z zakończeniem szkoły, przystąpieniem do egzaminu maturalnego, Dniem Nauczyciela i innych, do organizowania imprez zarówno w przestronnych salach zamkowych, jak też w pomieszczeniach restauracji i w plenerze. Pomagamy w przygotowaniu oprawy muzycznej oraz dekoracji. Zapewniamy zróżnicowane menu oraz możliwość przygotowania dań na zamówienie.
Poniżej przedstawiamy przykładowe menu:
Przystawka:
- Płatki pieczonej piersi kaczej na spaghetti warzywnym
Zupa:
- Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
- Krem z borowików z łazankami
Drugie danie:
- Eskalopki z polędwicy wieprzowej w borowikach na śmietanie
- Filet z kurczaka po hawajsku z ananasem i serem
- Karkówka pieczona w sosie tymiankowo- czosnkowym
- Nugetsy z kurczaka w chrupiącej panierce z sosem majonezowo-ketchupowym
- Kotlet książęcy
Dodatki:
- Ziemniaki z zieleniną
- Ziemniaki pieczone
- Kluski śląskie
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z buraczków
- Surówka z marchwi
- Wybór owoców
Część deserowa:
- Gorące maliny z bitą śmietaną i lodami
- Ciasta własnego wypieku: Sernik z brzoskwiniami, Jabłecznik kruchy, Pączki z powidłami
- Kawa, herbata
Bufet zakąskowy:
- Wybór ciepłych wielosmakowych pizzerinek
- Tartinki z wyborem różnych past, pomidorem i zielonym ogórkiem
- Placuszki ziemniaczane z łososiem
- Deska wędlin i deska serów
- Szynka ze szparagiem w galarecie
- Ryba po grecku
- Wędzona polędwica z indyka
Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40
lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl