Uroczystości firmowe

Zarówno Zamek jak i tereny przyległe są od wielu lat miejscem organizowania przeróżnych imprez firmowych. Imprezy odbywają się przez cały rok,  tak w salach historycznych jak też w zamkowym przyziemiu, na dziedzińcu, w parku czy przy zamkowej strzelnicy. Najczęściej organizowane imprezy łączą w sobie część oficjalną z częścią biesiadno- rozrywkową. O ile w ramach części oficjalnej możemy zaproponować Państwu atrakcyjne sale i obsługę przerw kawowych, o tyle najwięcej atrakcji staramy się zaproponować w części biesiadno- rozrywkowej. Posiadamy w swojej ofercie ponad dwadzieścia różnych atrakcji rozrywkowych odbywających się zarówno w plenerze jak i w Salach historycznych. Należą do nich m.in.:

Koncerty muzyki klasycznej i rozrywkowej

Inscenizacje legend: np. O Białej Damie, O Draculi

Przedstawienia piknikowe: np. Biesiada Rycerska, Piknik Tytanów, Poszukiwacze eliksiru Baby Jagi, Wioska Indiańska itp.

Imprezy survivalowe

Zawody strzeleckie( KBKS, broń na amunicję pistoletową i karabinową)

Konkursy, gry i loterie

Jako dodatkowe formy atrakcji polecamy biesiady przy ognisku, przejażdżki bryczkami po okolicy czy atrakcje dla dzieci szczególnie polecane przy firmowych piknikach rodzinnych.

 

W ramach obsługi kulinarnej przedstawiamy przykładowe składniki menu:

Przerwy kawowe:

Ciasto własnego wypieku: sernik wiedeński, sernik z brzoskwinią, szarlotka, ciasta owocowe, ciasta kruche.

Kawa i herbata,+ dodatki

Owoce

Kolacja biesiadna:

Część powitalna

lampka szampana

Finger foods

Zupa:

Krem szparagowy z emulsją pietruszkową

Krem borowikowy na śmietanie

Dania główne:

Pieczone udko kurczaka w pomadce paprykowej

Polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem

Pieczony schab w sosie kurkowym

Golonka po bawarsku  lub Płonący udziec

Dodatki:

Ziemniaki gotowane i pieczone z ziołami

Kluski

Warzywa gotowane pod masłem

Szparagi na maśle z tartą bułką

Wybór surówek

Deser:

Lody waniliowe na gorących malinach

Panna Cotta o posmaku wanilii

Stoły bufetowe:

Stół wiejski ze stołem zakąskowym:

Chleby wiejskie z ziarnem

Ciepłe bułeczki uzupełniane na bieżąco

Deski serów z bakaliami

Kiełbasy wędzonka

Kiełbasa polska

Szynka Boryny

Tratinki z pastami: bazyliową, czosnkową, koperkową, z pomidorami, ogórkiem itp.

Kabanosy

Karkówka faszerowana czosnkiem

Wędzona poledwica z indyka

Pizzerinki

Sałatki ze świerzych warzyw

2 Beczki białego i czerwonego wina( 2 x 5l)

Musztardy, ketchup, masło itp.

Stoły kawowe:

Kawa i herbata, cukier, śmietanka

Ciasta- różne rodzaje wypieków zamkowych: serniki- z brzoskiniami i wiedeński, orzechowce, szarlotki itp..

Owoce na stole kawowym

Soki- różne rodzaje w szklanych dzbankach( 0,5l/ osobę)

II Kolacja

Tradycyjny żurek królewski z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa gulaszowa

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl