Studniówki i komersy

Zapraszamy wszystkich organizatorów uroczystości szkolnych związanych z zakończeniem szkoły, przystąpieniem do egzaminu maturalnego, Dniem Nauczyciela i innych, do organizowania imprez zarówno w przestronnych salach zamkowych, jak też w pomieszczeniach restauracji i w plenerze. Pomagamy w przygotowaniu oprawy muzycznej oraz dekoracji. Zapewniamy zróżnicowane menu oraz możliwość przygotowania dań na zamówienie.

Poniżej przedstawiamy przykładowe menu:

Przystawka

Płatki pieczonej piersi kaczej na spaghetti warzywnym

Zupa

Krem szparagowy z emulsją pietruszkową

 Krem z borowików z łazankami

Drugie danie

Eskalopki z polędwicy wieprzowej w borowikach na śmietanie

Filet z kurczaka po hawajsku z ananasem i serem

Karkówka pieczona w sosie tymiankowo- czosnkowym

Nugetsy z kurczaka w chrupiącej panierce z sosem majonezowo-ketchupowym

Kotlet książęcy

Dodatki

Ziemniaki z zieleniną

Ziemniaki pieczone

Kluski śląskie

Surówka z białej kapusty

Surówka z buraczków

Surówka z marchwi

Wybór owoców

Część deserowa

Gorące maliny z bitą śmietaną  i lodami

Ciasta własnego wypieku:  Sernik z brzoskwiniami, Jabłecznik kruchy, Pączki z powidłami

Kawa, herbata

Bufet zakąskowy

Wybór ciepłych  wielosmakowych pizzerinek

Tartinki z wyborem różnych past, pomidorem i zielonym ogórkiem

Placuszki ziemniaczane z łososiem

Deska wędlin i deska serów

Szynka ze szparagiem w galarecie

Ryba po grecku

Wędzona polędwica z indyka

 

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl