Uroczystości firmowe

Zarówno Zamek jak i tereny przyległe są od wielu lat miejscem organizowania przeróżnych imprez firmowych. Imprezy odbywają się przez cały rok, tak w salach historycznych jak też w zamkowym przyziemiu, na dziedzińcu, w parku czy przy zamkowej strzelnicy. Najczęściej organizowane imprezy łączą w sobie część oficjalną z częścią biesiadno- rozrywkową. O ile w ramach części oficjalnej możemy zaproponować Państwu atrakcyjne sale i obsługę przerw kawowych, o tyle najwięcej atrakcji staramy się zaproponować w części biesiadno- rozrywkowej. Posiadamy w swojej ofercie ponad dwadzieścia różnych atrakcji rozrywkowych odbywających się zarówno w plenerze jak i w Salach historycznych. Należą do nich m.in.:

Koncerty muzyki klasycznej i rozrywkowej

Inscenizacje legend: np. O Białej Damie, O Draculi

Przedstawienia piknikowe: np. Biesiada Rycerska, Piknik Tytanów, Poszukiwacze eliksiru Baby Jagi, Wioska Indiańska itp.

Imprezy survivalowe

Zawody strzeleckie (KBKS, broń na amunicję pistoletową i karabinową)

Konkursy, gry i loterie

Jako dodatkowe formy atrakcji polecamy biesiady przy ognisku, przejażdżki bryczkami po okolicy czy atrakcje dla dzieci szczególnie polecane przy firmowych piknikach rodzinnych.

W ramach obsługi kulinarnej przedstawiamy przykładowe składniki menu:

Przerwy kawowe:

  • Ciasto własnego wypieku: sernik wiedeński, sernik z brzoskwinią, szarlotka, ciasta owocowe, ciasta kruche.
  • Kawa i herbata,+ dodatki
  • Owoce

Kolacja biesiadna

Część powitalna:

  • Lampka szampana
  • Finger foods

Zupa:

  • Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
  • Krem borowikowy na śmietanie

Dania główne:

  • Pieczone udko kurczaka w pomadce paprykowej
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem
  • Pieczony schab w sosie kurkowym
  • Golonka po bawarsku lub Płonący udziec

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane i pieczone z ziołami
  • Kluski
  • Warzywa gotowane pod masłem
  • Szparagi na maśle z tartą bułką
  • Wybór surówek

Deser:

  • Lody waniliowe na gorących malinach
  • Panna Cotta o posmaku wanilii

Stoły bufetowe

Stół wiejski ze stołem zakąskowym:

  • Chleby wiejskie z ziarnem
  • Ciepłe bułeczki uzupełniane na bieżąco
  • Deski serów z bakaliami
  • Kiełbasy wędzonka
  • Kiełbasa polska
  • Szynka Boryny
  • Tratinki z pastami: bazyliową, czosnkową, koperkową, z pomidorami, ogórkiem itp.
  • Kabanosy
  • Karkówka faszerowana czosnkiem
  • Wędzona polędwica z indyka
  • Pizzerinki
  • Sałatki ze świeżych warzyw
  • 2 Beczki białego i czerwonego wina( 2 x 5l)
  • Musztardy, ketchup, masło itp.

Stoły kawowe:

  • Kawa i herbata, cukier, śmietanka
  • Ciasta - różne rodzaje wypieków zamkowych: serniki- z brzoskiniami i wiedeński, orzechowce, szarlotki itp..
  • Owoce na stole kawowym
  • Soki- różne rodzaje w szklanych dzbankach( 0,5l/ osobę)

II Kolacja:

  • Tradycyjny żurek królewski z białą kiełbasą i jajkiem
  • Zupa gulaszowa

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl