Studniówki i komersy

Zapraszamy wszystkich organizatorów uroczystości szkolnych związanych z zakończeniem szkoły, przystąpieniem do egzaminu maturalnego, Dniem Nauczyciela i innych, do organizowania imprez zarówno w przestronnych salach zamkowych, jak też w pomieszczeniach restauracji i w plenerze. Pomagamy w przygotowaniu oprawy muzycznej oraz dekoracji. Zapewniamy zróżnicowane menu oraz możliwość przygotowania dań na zamówienie.

Poniżej przedstawiamy przykładowe menu:

Przystawka:

  • Płatki pieczonej piersi kaczej na spaghetti warzywnym

Zupa:

  • Krem szparagowy z emulsją pietruszkową
  • Krem z borowików z łazankami

Drugie danie:

  • Eskalopki z polędwicy wieprzowej w borowikach na śmietanie
  • Filet z kurczaka po hawajsku z ananasem i serem
  • Karkówka pieczona w sosie tymiankowo- czosnkowym
  • Nugetsy z kurczaka w chrupiącej panierce z sosem majonezowo-ketchupowym
  • Kotlet książęcy

Dodatki:

  • Ziemniaki z zieleniną
  • Ziemniaki pieczone
  • Kluski śląskie
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z buraczków
  • Surówka z marchwi
  • Wybór owoców

Część deserowa:

  • Gorące maliny z bitą śmietaną i lodami
  • Ciasta własnego wypieku: Sernik z brzoskwiniami, Jabłecznik kruchy, Pączki z powidłami
  • Kawa, herbata

Bufet zakąskowy:

  • Wybór ciepłych wielosmakowych pizzerinek
  • Tartinki z wyborem różnych past, pomidorem i zielonym ogórkiem
  • Placuszki ziemniaczane z łososiem
  • Deska wędlin i deska serów
  • Szynka ze szparagiem w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Wędzona polędwica z indyka

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl