Stół wiejski

Stół wiejski, to doskonałe uzupełnienie każdej imprezy. Jest rozwinięciem bufetu zakąskowego, w ramach którego pojawiają się potrawy o charakterze piknikowym. Skład stołu nie jest ustalony sztywno. Jego wyposażenie podobnie jak menu całej imprezy, jest ustalane indywidualnie. Dodatkowym wyposażeniem stołu wiejskiego są beczki z winem białym i czerwonym. Jest to dodatkowa atrakcja biesiadna, podczas której każdy z uczetników może dowolnie nalewać wino bezpośrednio z beczki.

Poniżej przedstawiamy jedno z wielu możliwych wyposażeń stołu wiejskiego

  • Chleby okrągłe
  • Bułki ciepłe uzupełniane na bieżąco
  • Deski serów
  • Szynka z czosnkiem
  • Szynka z komina
  • Salceson biały
  • Salceson czarny
  • Kabanosy
  • Kiełbasa jałowcowa
  • Szynka wiejska
  • Kaszanka
  • Boczek surowy wędzony
  • Schab z wędzarni
  • Smalec ze skwarkami
  • Ogórki kiszone
  • Chrzan
  • Musztarda
  • Wątrobianka wędzona
  • Pasztet wiejski
  • Baleron wędzony
  • Beczki 5L z winem białym i czerwonym

Prosimy o składanie zapytań pod numerem telefonu: 65 529 50 40

lub drogą mailową: zamek@zamek-rydzyna.com.pl